J A D Ł O S P I S    T Y G O D N I O W Y

14.02.2022-18.02.2022

SKŁADNIKI ALERGENNE MOGĄ BYĆ SKŁADOWĄ POTRAW

INFORMACJA O ALERGENACH 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone
  2. SKORUPIAKI oraz produkty z nich wytworzone
  3. JAJA oraz produkty z nich wytworzone
  4. RYBY oraz produkty z nich wytworzone
  5. ORZECHY ARACHIDOWE oraz produkty z nich wytworzone
  6. SOJA oraz produkty z niej wytworzone
  7. MLEKO oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą
  8. ORZECHY tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty z nich wytworzone
  9. SELER oraz produkty z niego wytworzone
  10. GORCZYCA oraz produkty z niej wytworzone
  11. ZIARNO SEZAMU oraz produkty z nich wytworzone
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2
  13. ŁUBIN i produkty pochodne.
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe w Naszej Kuchni (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy) mogą zawierać ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW: gluten, mleko łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.