J A D Ł O S P I S   D E K A D O W Y

01.08.2019 – 14.08.2019

Data Śniadanie II śniadanie Obiad I danie Obiad II danie Podwieczorek
01.08 CZW zupa mleczna
makaron
chleb zwykły
masło
polędwica drobiowa
szczypior
kawa z mlekiem
herbata owoc z róży
7
1
1
7


7
twaróg biały
marchewka

napój pomarańczowy
7 krupnik, kasza jęczmienna
kasza jaglana
zielona pietruszka
jabłko
1

9
gołąbki z udźca indyka
ziemniaki młode, koperek,
sur: marchewka tarta,
kompot z czarnej porzeczki
chleb zwykły
masło
ser żółty

jabłko
napój pomarańczowy
1
7
7
02.08 PT zupa mleczna
płatki kukurydziane
bułka graham
masło
twaróg
papryka
kakao
herbata rumiankowa
7
1
1
7
7

7
popcorn
jabłko

napój wiśniowy
zupa pomidorowa,
ryż
zielona pietruszka
marchewka
3

9
kotlet rybny
ziemniaki,
sur: ogórek małosolny
kompot truskawkowy
3,4 kawiarka
masło
miód pszczeli/
polędwica drobiowa

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
05.08 PN zupa mleczna
kasza manna
chleb zwykły
masło
pasta jajeczna
pomidor
kawa z mlekiem
herbata grepfrutowa
7
1
1
7
3

7
danonki do picia
jabłko

napój cytrynowy
7 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
arbuz
1,3
1
9
filet z kurczaka z pieca
ziemniaki, koperek
sur: mizeria
kompot wieloowcowy
1,3

7
chleb zwykły
masło
dżem wiśniowy

jabłko
napój cytrynowy
1
7
06.08 WT chleb razowy
masło
parówka drobiowa
ketchup, musztarda
kakao
herbata owoc z róży
7
1


7
galaretka owocowa
marchewka młoda

napój wiśniowy
zupa jarzynowa
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
9

9
naleśniki z dżemem,
kulka sera białego
śmietana kesemka
sur: borówka
kompot z czarnej porzeczki
1,3
7
7
bułka wrocławska
masło
ser żółty

jabłko
napój wiśniowy
1
7
7
07.08 ŚR zupa mleczna
zacierka
bułeczka maślana
masło
ser żółty
sałata
kawa z mlekiem
herbata rumiankowa
7
1,3
1
7
7

7
chrupki kukurydziane
jabłko

napój wiśniowy
barszcz czerwony
ziemniaki
zielona pietruszka
marchewka
7,9

9
kotlet z indyka
ziemniaki, koperek,
sur: marchewka z masłem
kompot malinowy
1,3 bułka pszenna
masło
szynka drobiowa
szczypiorek

jabłko
napój wiśniowy
1
7
08.08 CZW zupa mleczna -
płatki owsiane
chleb wieloziarnisty
masło
szynka drobiowa
ogórek świeży
kakao
herbata grejpfrutowa
1
7
1
7


7
wafle ryżowe
marchewka tarta

napój truskawkowy
zupa kapuśniak,
kiełbasa biała drobiowa
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
1,9


9
makaron
kulka sera białego
śmietana
sur: malina z cukrem
kompot wiśniowy
1,7
7
7
chleb żytni
masło
serek almette

jabłko
napój truskawkowy
1
7
7
09.08 PT zupa mleczna
kluski lane
rogal
masło
serek almette
szczypiorek
kawa z mlekiem
herbata miętowa
7
1
1
7
7

7
arbuz


napój brzoskwiniowy
zupa pomidorowa
makaron
zielona pietruszka
marchewka młoda
7,9
1,3
9
filet z miruny
ziemniaki, koperek
sur: kolba z kukurydzy
kompot wiśniowy
1,3,4 bułka pszenna
masło
miód pszczeli

jabłko
napój truskawkowy
1
7
12.08 PN zupa mleczna
kasza manna
bułka wrocławska
masło
jajko
papryka
szczypiorek
kakao
herbata miętowa
7
1
1
7
3


7
actimel do picia
jabłko

napój cytrynowy
7 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
arbuz
.
1,3
9
kotlet drobiowy
ziemniaki, koperek
sur: kalafior z wody
kompot truskawkowy
1,3 kawiarka
masło
dżem truskawkowy

jabłko
napój cytrynowy
1
7
13.08 WT zupa mleczna
płatki kukurydziane
chleb zwykły,
masło
szynka drobiowa
ogórek kiszony
kawa z mlekiem
herbata rumiankowa
7
1,3
1
7


7
czereśnie

napój truskawkowy
zupa ogórkowa
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
7

9
makaron,
sos spaghetti
sur: marchewka tarta
kompot czereśniowy
1,3, kawiarka
masło
ser żółty
szczypiorek

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
7
14.08 ŚR zupa mleczna
makaron
kawiarka
masło
serek almette
szczypiorek
kakao
herbata grejpfrutowa
7
1,3
1
7
7

7
wafle ryżowe
pestki ze słonecznika
jabłko

napój pomarańczowy
zupa chłopska
ziemniaki
zielona pietruszka
marchewka
1,7

9
zrazy z indyka
ziemniaki
sur: mizeria
kompot wiśniowy
1,3

7
chleb zwykły
masło
szynka z indyka

jabłko
napój pomarańczowy
1
7
Edit

SKŁADNIKI ALERGENNE MOGĄ BYĆ SKŁADOWĄ POTRAW

INFORMACJA O ALERGENACH 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone
  2. SKORUPIAKI oraz produkty z nich wytworzone
  3. JAJA oraz produkty z nich wytworzone
  4. RYBY oraz produkty z nich wytworzone
  5. ORZECHY ARACHIDOWE oraz produkty z nich wytworzone
  6. SOJA oraz produkty z niej wytworzone
  7. MLEKO oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą
  8. ORZECHY tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty z nich wytworzone
  9. SELER oraz produkty z niego wytworzone
  10. GORCZYCA oraz produkty z niej wytworzone
  11. ZIARNO SEZAMU oraz produkty z nich wytworzone
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2
  13. ŁUBIN i produkty pochodne.
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe w Naszej Kuchni (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy) mogą zawierać ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW: gluten, mleko łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.