J A D Ł O S P I S   D E K A D O W Y

22.02.2019 – 07.03.2019

Data Śniadanie II śniadanie Obiad I danie Obiad II danie Podwieczorek
22.02 PT zupa mleczna
kluski lane
chleb żytni
masło
twaróg półtłusty
papryka
kakao
herbata z miodem
7
1,3
1
7
7

7
Pizza "JUTRZENKA"
(wypiek własny)

napój z czarnej porzeczki
1,3 krupnik,
kasza jęczmienna
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
.


9
kotlet rybny
ziemniaki, koperek,
sur: ogórek kiszony, jabłko, cebula
kompot śliwkowy
1,3,4 chleb żytni
masło
miód pszczeli
szynka gotowana

jabłko
napój z czarnej porzeczki
1
7
25.02 PN zupa mleczna
kaszka manna
chleb zwykły
masło
pasta jajeczna
pomidor, szczypiorek
kawa z mlekiem
herbata miętowa
7
1
1
7
3

7
actimel do picia
jabłko

napój pomarańczowy
7 rosół drobiowy
makaron
zielona pietruszka
marchewka
1
9
filet z kurczaka
ziemniaki, koperek
sur: buraczki na zimno
kompot wieloowocowy
1,3 chleb zwykły
masło
dżem niskosłodzony

jabłko
napój pomarańczowy
1
7
26.02 WT kawiarka
masło
serdelki drobiowe
ketchup, musztarda
ogórek kiszony
kakao
herbata cytrynowa
1
7



7
chrupki kukurydziane
jabłko

napój pomarańczowy
1 zupa pomidorowa
ryż
zielona pietruszka
jabłko
.

9
makaron
twaróg półtłusty
śmietana
sur: marchewka tarta
kompot śliwkowy
1,3
7
7
chleb wieloziarnisty
masło
twaróg półtłusty
papryka

jabłko
napój poziomkowy
1
7
7
27.02 ŚR zupa mleczna
makaron
bułka wrocławska
masło
ser żółty
szczypiorek
kawa z mlekiem
herbata pomarańczowa
7
1
1
7
7

7
galaretka owocowa
marchewka

napój malinowy
zupa brokułowa
grzanki
zielona pietruszka
jabłko
.
1
9
kotlet z indyka
ziemniaki, koperek
sur: kapusta biała
kompot z czarnej porzeczki
1,3 bułka graham
masło
miód / szynka gotowana

jabłko
napój malinowy
1
7
28.02 CZW zupa mleczna
płatki owsiane
chleb staropolski
masło
polędwica drobiowa
kakao
herbata malinowa
7
1
1
7

7
"Pożegnanie Karnawału"

pączek
soczek jabłkowy

napój z kiwi
krupnik,
ziemniaki
kasza jęczmienna
zielona pietruszka
jabłko
1
.
9
9
gulasz z udźca indyka
kopytka ziemniaczane
sur: ogórek kiszony
kompot trusakwkowy
.
7
chleb wieloziarnisty
masło
ser żółty

marchewka
napój z kiwi
1
7
7
1.03 PT zupa mleczna
ryż
kawiarka
masło
twaróg półtłusty
szczypiorek
kawa z mlekiem
herbata rumiankowa
7

1
7
7

7
racuszki,
cukier puder
jabłko

napój brzoskwiniowy
1,3,7 barszcz czerwony
ziemniaki
zielona pietruszka
marchewka
7

9
filet z morszczuka
ziemniaki, szczypior
sur: kapusta kiszona
kompot śliwkowy
1,3,4 chleb żytni
masło
miód pszczeli /
polędwica drobiowa
jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
4.03 PN zupa mleczna
kluski lane
chleb zwykły
masło
jajko gotowane
ogórek kiszony
kakao
herbata miętowa
7
1
1
7
3

7
danonki do picia
marchewka

napój pomarańczowy
7 rosół drobiowy
makaron
zielona pietruszka
jabłko
1,3

9
pierś z kurczaka
kasza gryczana,
koperek
sur: buraczki z jabłkiem
kompot wieloowocowy
1,3
1
chleb graham
masło
serek almette

jabłko
napój poziomkowy
1
7
7
5.03 WT zupa mleczna
makaron
chleb graham
masło
szynka gotowana
papryka
kawa z mlekiem
herbata cytrynowa
7
1
1
7


7
popcorn
jabłko

napój brzoskwiniowy
1 kapuśniak z kiszonej kapusty
ziemniaki
kiełbasa biała drobiowa
zielona pietruszka
marchewka
.




9
naleśnik z serem białym
śmietana
sur: marchewka tarta
kompot wiśniowy
1,3,7
7
chleb staropolski
masło
dżem truskawkowy

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
6.03 ŚR zupa mleczna
zacierka
kawiarka
masło
ser żółty
ketchup
ogórek kiszony
kakao
herbata wieloowocowa
7
1,3
1
7
7


7
koktajl truskawkowy
jabłko

napój malinowy
7 zupa grochowa
grzanki
zielona pietruszka
jabłko
.
1
9
de volaile z indyka
ziemniaki, koperek
sur: fasola szparagowa
kompot z czarnej porzeczki
1,3 chleb graham
masło
szynka gotowana

jabłko
napój malinowy
1
7
7.03 CZW zupa mleczna
płatki owsiane
kawiarka
masło
szynka gotowana
szczypiorek
kakao
herbata owoc z róży
7
1
1
7


7
pestki z dyni
jabłko

napój z kiwi
zupa pomidorowa
ryż
zielona pietruszka
marchewka
7
.
9
makaron,
sos spaghetti
sur: brokuła na parze
kompot truskawkowy
1,3 kawiarka
masło
ser żółty

jabłko
napój z kiwi
1
7
7

SKŁADNIKI ALERGENNE MOGĄ BYĆ SKŁADOWĄ POTRAW

INFORMACJA O ALERGENACH 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone
  2. SKORUPIAKI oraz produkty z nich wytworzone
  3. JAJA oraz produkty z nich wytworzone
  4. RYBY oraz produkty z nich wytworzone
  5. ORZECHY ARACHIDOWE oraz produkty z nich wytworzone
  6. SOJA oraz produkty z niej wytworzone
  7. MLEKO oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą
  8. ORZECHY tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty z nich wytworzone
  9. SELER oraz produkty z niego wytworzone
  10. GORCZYCA oraz produkty z niej wytworzone
  11. ZIARNO SEZAMU oraz produkty z nich wytworzone
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2
  13. ŁUBIN i produkty pochodne.
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe w Naszej Kuchni (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy) mogą zawierać ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW: gluten, mleko łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.