J A D Ł O S P I S   D E K A D O W Y

19.04.2019 – 7.05.2019

Data Śniadanie II śniadanie Obiad I danie Obiad II danie Podwieczorek
19.04 PT zupa mleczna
płatki owsiane
chleb żytni
masło
serek almette
ogórek świeży
kakao
herbata owoc z róży
7
1
1
7
7

7
jabłko w cieście


napój z kiwi
1,3,7 krupnik,
kasza jęczmienna
ziemniaki
zielona pietruszka
marchewka
.
1

9
filet z miruny
ziemniaki, koperek,
sur: kapusta kiszona,
kiełki rzodkiewki
kompot śliwkowy
1,3,4 chleb żytni
masło
miód pszczeli
polędwica drobiowa

marchewka
napój z kiwi
1
7
23.04 WT zupa mleczna
kluski lane
chleb wieloziarnisty
masło
pasta jajeczna
papryka
kawa z mlekiem
herbata miętowa
7
1
7
1
3

7
actimel do picia
marchewka

napój gruszkowy
7 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
gruszka
.

1
9
pierś z kurczaka na parze
ziemniaki, koperek
sur: buraczki z jabłkiem
kompot wiśniowy
1,3
1
chleb wieloziarnisty
masło
serek almette

jabłko
napój gruszkowy
1
7
7
24.04 ŚR zupa mleczna
płatki kukurydziane
bułka zwykła
masło
parówka drobiowa
ketchup, musztarda
kawa z mlekiem
herbata rumiankowa
7
1
1
7


7
słonecznik
jabłko

napój pomarańczowy
8 zupa ogórkowa
ziemniaki
zielona pietruszka
marchewka
7,9

9
naleśniki,
ser biały
śmietana
sur: marchewka tarta
kompot z czarnej porzeczki
1,3
7
7
chleb żytni
masło
twarożek ze szczypiorkiem

jabłko
napój pomarańczowy
1
7
7
25.04 CZW zupa mleczna
ryż
chleb zwykły
masło
twaróg półtłusty
szczypiorek
bawarka
herbata owoc z róży
7

1
7
7

7
wafle ryżowe
marchewka

napój brzoskwiniowy
zupa brokułowa
grzanki
zielona pietruszka
jabłko
7,9
1
9
pulpety z indyka z pieca
kluski śląskie
sur: kapusta pekińska z jabłkiem
kompot malinowy
.
1,3
chleb żytni
masło
miód pszczeli /
polędwica drobiowa

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
26.04 PT zupa mleczna
makaron
chleb staropolski
masło
jajko
ogórek kiszony
kakao
herbata żurawinowa
7
1,3
1
7
3

7
racuszki drożdżowe
jabłko

napój z czarnej porzeczki
1,3,7 zupa pomidorowa
ryż
zielona pietruszka
marchewka
7,9

9
kotlet rybny
ziemniaki, szczypiorek
sur: ogórek kiszony
kompot śliwkowy
1,3,4 chleb żytni
masło
dżem truskawkowy

jabłko
napój wiśniowy
1
7
29.04 PN zupa mleczna
płatki owsiane
kawiarka
masło
szynka drobiowa
sałata
kawa z mlekiem
herbata cytrynowa
7
1
1
7


7
danonki do picia
gruszka

napój wiśniowy
7 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
gruszka
9
1,3
9
kotlet jajeczny
ziemniaki, szczypior
sur: brokuła
kompot z czarnej porzeczki
1,3,4 chleb zwykły
masło
ser żółty

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
7
30.04 WT zupa mleczna
zacierka
chleb żytni
masło
ser żółty
ogórek świeży
kawa z mlekiem
herbata pomarańczowa
7
1
1
7
3

7
chrupki kukurydziane
słonecznik

napój gruszkowy
.
8
barszcz czerwony
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
7,9

9
spaghetti z udźca indyka
makaron rurka
sur: kapusta czerwona
kompot truskawkowy
.
1
chleb staropolski
masło
szynka drobiowa

jabłko
herbata wiśniowy
1
7
2.05 CZW zupa mleczna
kasza manna
bułka wrocławska
masło
szynka z indyka
pomidor
kawa z mlekiem
herbata miętowa
7
1
1
7


7
galaretka owocowa
marchewka

napój brzoskwiniowy
8 zupa grochowa
grzanki
kiełbasa biała drobiowa
zielona pietruszka
jabłko
.
1


9
makaron
twaróg biały półtłusty
śmietana
sur: owocowa
kompot wiśniowy
1
7
7
bułka wrocławska
masło
serek almette

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
7
6.05 PN zupa mleczna
zacierka
chleb razowy
masło
pasta z makreli i twarożkiem
kakao
herbata cytrynowa
7
1
1
7
4,7

7
pestki z dyni
jabłko

napój z czarnej porzeczki
8 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
gruszka
9
1
9
kotlet schabowy z indyka
kasza gryczana, kasza jaglana
sur: bukiet warzyw gotowanych
kompot wieloowocowy
1,3
1
chleb zwykły
masło
szynka z indyka

jabłko
napój z czarnej porzeczki
1
7
7.05 WT zupa mleczna
ryż
bułka grahamka
masło
polędwica drobiowa
papryka
kawa z mlekiem
herbata malinowa
7
1
1
7


7
wafle ryżowe
marchewka

napój truskawkowy
zupa wiosenna
kasza manna
zielona pietruszka
jabłko
.

9
łazanki z kapustą i mięsem indyka
(makaron własny)
sur: marchewka tarta
kompot truskawkowy
1,3 bułka grahamka
masło
twarożek ze szczypiorkiem

jabłko
napój truskawkowy
1
7
7

SKŁADNIKI ALERGENNE MOGĄ BYĆ SKŁADOWĄ POTRAW

INFORMACJA O ALERGENACH 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone
  2. SKORUPIAKI oraz produkty z nich wytworzone
  3. JAJA oraz produkty z nich wytworzone
  4. RYBY oraz produkty z nich wytworzone
  5. ORZECHY ARACHIDOWE oraz produkty z nich wytworzone
  6. SOJA oraz produkty z niej wytworzone
  7. MLEKO oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą
  8. ORZECHY tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty z nich wytworzone
  9. SELER oraz produkty z niego wytworzone
  10. GORCZYCA oraz produkty z niej wytworzone
  11. ZIARNO SEZAMU oraz produkty z nich wytworzone
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2
  13. ŁUBIN i produkty pochodne.
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe w Naszej Kuchni (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy) mogą zawierać ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW: gluten, mleko łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.