J A D Ł O S P I S

14.10.2019 – 18.10.2019

Data Śniadanie II śniadanie Obiad I danie Obiad II danie Podwieczorek
14.10 PN zupa mleczna
płatki owsiane górskie
rogal
masło
ser żółty
pomidor
kawa inka z mlekiem
herbata malinowa
woda źródlana
7
1
1
7
7

7
ciasto marchewkowe
(wypiek własny)
jabłko

napój pomarańczowy
woda źródlana
1,3 rosół drobiowy
makaron
zielona pietruszka
marchewka
1,3,9
1
filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
ziemniaki puree, koperek,
sur: kapusta biała,
kompot wiśniowy
woda źródlana
1,3 chleb zwykły
masło
polędwica drobiowa

jabłko
napój truskawkowy
woda źródlana
1
7
15.10 WT zupa mleczna
makaron
chleb pełnoziarnisty
masło
twarożek
kakao
herbata miętowa
woda źródlana
7
1
1
7
7
7
budyń waniliowy
jabłko

napój malinowy
woda źródlana
7 krem z zielonego groszku
grzanki
zielona pietruszka
jabłko
1,7,9
1
racuchy drożdżowe z jabłkami,
cukier puder
kompot owocowy
woda źródlana
1,3,7 kawiarka
masło
dżem truskawkowy

jabłko
napój brzoskwiniowy
woda źródlana
1
7
16.10 ŚR zupa mleczna
kasza manna
chleb zwykły
masło
miód pszczeli
kawa inka z mlekiem
herbata owocowa
woda źródlana
7
1
1
7

7
galaretka pomarańczowa
jabłko

napój wiśniowy
woda źródlana
zupa krem z białych warzyw
ziemniaki
zielona pietruszka
marchewka
1,7,9 klopsiki drobiowe,
sos serowy
makaron
sur: ogórek kiszony
kompot jabłkowy
woda źródlana
1,3
7
1,3
rogal
masło
serek almette
szczypiorek

jabłko
napój wiśniowy
woda źródlana
1
7
7
17.10 CZW zupa mleczna
kluski lane
kejzerka
masło
szynka wiejska
ogórek kiszony
kakao
herbata z cytryną
woda źródlana
1
7
1
7


7
jogurt owocowy
gruszka

napój truskawkowy
woda źródlana
7 zupa pomidorowa
ryż
zielona pietruszka
jabłko
7,9 knedle z owocami
z masłem i bułką tartą
sur: marchewka tarta z jabłkiem
kompot z czarnej porzeczki
woda źródlana
1,3
7,1
bułka maślana
masło
ser żółty

jabłko
napój brzoskwiniowy
woda źródlana
1
7
7
18.10 PT zupa mleczna
płatki kukurydziane
chleb zwykły
masło
pasta jajeczna
ogórek
kawa inka z mlekiem
herbata truskawkowa
woda źródlana
7
1
1
7
3

7
pestki z dyni
jabłko

napój z kiwi
woda źródlana
krem z brokułów
grzanki
zielona pietruszka
marchewka
7,9
1
ryba soute
ziemniaki, koperek,
sur: kapusta biała
kompot śliwkowy
woda źródlana
1,3 bagietka
masło
szynka drobiowa

jabłko
napój pomarańczowy
woda źródlana
1
7

SKŁADNIKI ALERGENNE MOGĄ BYĆ SKŁADOWĄ POTRAW

INFORMACJA O ALERGENACH 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone
  2. SKORUPIAKI oraz produkty z nich wytworzone
  3. JAJA oraz produkty z nich wytworzone
  4. RYBY oraz produkty z nich wytworzone
  5. ORZECHY ARACHIDOWE oraz produkty z nich wytworzone
  6. SOJA oraz produkty z niej wytworzone
  7. MLEKO oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą
  8. ORZECHY tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty z nich wytworzone
  9. SELER oraz produkty z niego wytworzone
  10. GORCZYCA oraz produkty z niej wytworzone
  11. ZIARNO SEZAMU oraz produkty z nich wytworzone
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2
  13. ŁUBIN i produkty pochodne.
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe w Naszej Kuchni (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy) mogą zawierać ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW: gluten, mleko łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.