J A D Ł O S P I S   D E K A D O W Y

05.06.2019 – 18.06.2019

Data Śniadanie II śniadanie Obiad I danie Obiad II danie Podwieczorek
05.06 ŚR zupa mleczna
kluski lane
bułka wrocławska
masło
serek almette
papryka
kakao
herbata wieloowocowa
7
1
1
7
7

7
czereśnie
słonecznik

napój truskawkowy
zupa pomidorowa
makaron
zielona pietruszka
marchewka
7,9
1
9
filet drobiowy
ziemniaki, koperek,
sur: buraczki z cebulką
kompot wiśniowy
3,7 kawiarka
masło
szynka drobiowa,
szczypiorek

jabłko
napój wiśniowy
1
7
06.06 CZW bułka graham
masło
parówka drobiowa
ketchup, musztarda
kawa z mlekiem
herbata rumiankowa
1
7


7



7
płatki kukurydziane
jabłko

napój z kiwi
zupa brokułowa-krem
grzanki
zielona pietruszka
jabłko
7,9
1
9
makaron z serem białym
śmietana kesemka
sur: truskawki
kompot wieloowocowy
1,3,7
7
bułka graham
masło
ser żółty

jabłko
napój wiśniowy
1
7
7
07.06 PT zupa mleczna
makaron
bułka wrocławska
masło
polędwica drobiowa
szczypiorek
kakao
herbata wieloowocowa
7
1
1
7

7
marchewka młoda
jabłko

napój malinowy
krupnik z kaszą jęczmienną
kasza jaglana
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
1


9
kotlet rybny
ziemniaki, koperek
sur: kapusta młoda
kompot wiśniowy
1,3,4 kawiarka
masło
dżem truskawkowy

jabłko
napój malinowy
1
7
10.06 PN zupa mleczna
ryż
chleb wieloziarnisty
masło
pasta jajeczna
ogórek małosolny
kawa z mlekiem
herbata grejpfrutowa
7

1
7
3,7

7
actimel do picia
jabłko

napój pomarańczowy
7 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
marchewka
9
1
9
pierś z indyka
ziemniaki, koperek
sur: brokuła z wody
kompot śliwkowy
1,3 chleb wieloziarnisty
masło
miód pszczeli

jabłko
napój pomarańczowy
1
7
11.06 WT zupa mleczna
płatki owsiane
chleb zwykły
masło
szynka drobiowa
sałata
kakao
herbata z owoców róży
7
1
1
7


7
chrupki kukurydziane
marchewka młoda

napój brzoskwiniowy
zupa pomidorowa
ryż
zielona pietruszka
jabłko
1,9

9
kotlet z kurczaka
ziemniaki, koperek,
sur: mizeria
kompot z czarnej porzeczki
1,3

7
chleb zwykły
masło
serek almette

jabłko
napój brzoskwiniowy
1
7
7
12.06 ŚR zupa mleczna
kluski lane
chleb żytni
masło
parówka drobiowa
ketchup, musztarda
kawa z mlekiem
herbata cytrynowa
7
1
1
7
7


7
koktajl owocowy
jabłko

napój poziomkowy
zupa grochowa
grzanki
zielona pietruszka
marchewka
.
1
9
naleśniki
kulka sera białego
śmietana
sur: truskawki
kompot wieloowocowy
1,7
7
7
chleb żytni
masło
szynka drobiowa
szczypiorek

jabłko
napój poziomkowy
1
7
13.06 CZW zupa mleczna
kasza manna
bułka pszenna
masło
twarożek z papryką
szczypiorek
kakao
herbata miętowa
7
1
1
7
7

7
truskawki
pestki z dyni

napój wiśniowy
zupa botwinkowa
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
7,9

9
de volaille (rolada z indyka)
ziemniaki, koperek
sur: fasolka szparagowa
kompot z czarnej porzeczki
1 bułka pszenna
masło
ser żółty

jabłko
napój malinowy
1
7
7
14.06 PT zupa mleczna
zacierka
chleb wieloziarnisty
masło
twarożek
rzodkiewka
kawa z mlekiem
herbata z miodem i cytryną
7
1
1
7
7

7
wafle ryżowe,
czereśnie

napój malinowy
zupa wiosenna,
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
1

9
filet z miruny
ziemniaki, koperek
sur: kapusta młoda
kompot z czarnej porzeczki
3,4 chleb zwykły
masło
miód pszczeli/
indyk gotowany

jabłko
napój pomarańczowy
1
7
17.06 PN zupa mleczna
kasza manna
chleb żytni
masło
ser żółty
pomidor
kakao
herbata owoc z róży
7
1
1
7
3

7
danonki do picia
truskawki

napój z kiwi
7 rosół drobiowo-wołowy
makaron
zielona pietruszka
marchewka młoda
9
1

9
kotlet z kurczaka
ziemniaki, koperek
sur: sałata ze szczypiorkiem
kompot z czarnej porzeczki
1,3 chleb żytni
masło
pasta serowa, papryka

jabłko
napój z kiwi
1
7
7
18.06 WT zupa mleczna
płatki owsiane
masło
szynka drobiowa
ogórek świeży
kawa z mlekiem
herbata cytrynowa
7
1
7


7
budyń śmietankowy
jabłko

napój poziomkowy
1,7 zupa koperkowa
ziemniaki
zielona pietruszka
jabłko
7,9

9
makaron
sos spaghetti
sur: kalafior z wody
kompot malinowy
1,3
7
chleb zwykły
masło
dżem truskawkowy

jabłko
napój poziomkowy
1
7

SKŁADNIKI ALERGENNE MOGĄ BYĆ SKŁADOWĄ POTRAW

INFORMACJA O ALERGENACH 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone
  2. SKORUPIAKI oraz produkty z nich wytworzone
  3. JAJA oraz produkty z nich wytworzone
  4. RYBY oraz produkty z nich wytworzone
  5. ORZECHY ARACHIDOWE oraz produkty z nich wytworzone
  6. SOJA oraz produkty z niej wytworzone
  7. MLEKO oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą
  8. ORZECHY tzn. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty z nich wytworzone
  9. SELER oraz produkty z niego wytworzone
  10. GORCZYCA oraz produkty z niej wytworzone
  11. ZIARNO SEZAMU oraz produkty z nich wytworzone
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2
  13. ŁUBIN i produkty pochodne.
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe w Naszej Kuchni (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy) mogą zawierać ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW: gluten, mleko łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.